keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Jugend-sisustusta ja kukkapöydän pintakäsittely

Viimeisimpänä koulutyönä meillä oli tehdä tiettyä tyyliä edustava sisustussuunnitelma "asiakkaalle". Omalle kohdalleni osui Jugend, ja haastettahan riitti sillä en juurikaan itse ole kiinnostunut kyseisestä sisustustyylistä. Jugend-arkkitehtuuri sen sijaan onkin sitten jo paljon kiinnostavampaa ja omaa silmääni miellyttävämpää.

Joka tapauksessa, toimimme leikisti ihan oikeina suunnittelijoina. "Asiakas", eli luokkakaverini, lähetti minulle tarjouspyynnön, jossa esitti toiveensa tehtävästä remontista ja stailauksesta. Sen jälkeen lähetettiinkin asiakkaalle kirjallinen tarjous ja sitten tehtiin urakkasopimukset ja lopuksi laitettiin lasku perään.

Tässä oma plaanssini, johon olen kerännyt ehdotuksia asuntoon tehtävistä muutoksista (tapetointia, maalausta, lattian laminointi, katto- ja jalkalistoitus, keittiön päivittämistä ja koko tilan stailausta):Tehtävään liittyi myös jonkinlaisen tuunauksen tms. teko.


Itse löysin kierrätyskeskuksesta tällaisen jo valmiiksi jugend-tyylisen vanhan kukkapöydän, jonka ajattelin sitten pintakäsitellä tyyliin sopivalla tavalla.

Hionta vaiheessa.
Tuote hiottu ja odottaa uutta pintaa.
Öljy kuivuu.
Öljysin kukkapöydän "terra"-pigmentillä, jonka sekoittelin itse jotta siitä tulisi samanvärinen muun kalustuksen kanssa.


Ottaen huomioon kuinka vähän aikaa tähän tekemiseen oli varattu (2 päivää, joista toinen meni etsiessä sopivaa tuotetta ja toinen sitten siinä itse hommassa), niin lopputulos oli ihan kiva. Ei pahoja valumajälkiä. Jos aikaa olisi ollut enemmän, olisin käyttänyt hiontaan enemmän aikaan ja vähän kiristellyt ruuveja yms. hienosäätöä.

Koska tuote jäi minulle omaksi, olisin halunnut maalata sen mieluummin valkoiseksi, mutta se ei olisi sitten sopinut tähän tehtävään muuten... Noh, äitille se kuulemma kelpaa joten ei hassumpi kolmen euron kirppislöytö!

Sain plaanssista suurimmaksi osaksi hyvää palautetta, etenkin tosta tuunausjutusta. Arvosanaksi koko hommasta rapsahti 3/3, joten tyytyväisempi ei voisi olla. Toki näin jälkikäteen olis voinut tietty tehdä paremminkin ja huolellisemmin jnejne., mut tehty mikä tehty ja ensi kerralla osataan taas paljon enemmän jo!

Ensi viikolla alkaakin koulussa sitten uudet "kujeet", nimittäin verhoilu... Ei ihan meikän lempihommaa huh -.-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti